понеделник, 28 януари 2013 г.

Предимствата, които имат юридическите услуги в бизнеса - договори, срокове на плащане, финансова дисциплина


Много често бизнесмените, както и работещите по трудови или граждански договори имат нужда от професионална юридическа помощ, защото законите се променят непрекъснато и едва ли управителите на фирми и самите служители могат да се доверят  на собствените си познания. В такъв случай се доверяват на юристи,  с помощта на които могат да се видят предимствата на юридическите услуги.

Най-оптималния вариант за Вашата фирма е да се доверите на адвокатска кантора, която предлага различни правни консултации. Не се знае дали ще имате нужда от помощ във връзка с трудово или осигурително право, банково, вещно,  гражданско, данъчно право. Не е нужно да ви изброявам какви видове право има. Но едно мога да кажа, че екипът от адвокати може да реши всеки възникнал проблем.

И защо екипът е за предпочитане?
Защото никой юрист не може да бъде специалист във всички правни области, поради това, че те са много и прекалено обширни. Затова в една адвокатска кантора работят юристи, които са специалисти в няколко взаимно свързани направления.

Предимствата на юридическата помощ са най-разнообразни, но най-важните от тях са:

1. Можете да получите адекватна правна помощ в областта на вещно, данъчно и финансово право, трудово и осигурително, както и много други наболели за вас въпроси, които не можете да разрешите. Когато се доверите на юридическа помощ, ще ви бъде изготвена стратегия за справяне с проблемите, която разбира се ще бъде съобразена с вашите потребности. Вашият адвокат ще ви даде съвети как да управлявате бизнеса ви, как да се справите с нелоялната конкуренция, как да защитите авторските си права. Едно от предимствата на юридическите услуги, е че юристите, които сте наели винаги ще пазят интереса на клиентите си и ще се стараят да развиват и усъвършенстват дейността, с която се занимавате.
2. При стартиране на нов бизнес или регистрация на фирма, адвокатът ще поеме всички важни неща, включително и ходене по институции и внасяне на такси. След като ви свърши работата, ще ви даде отчет какво е направено, като в цената му ще бъдат включени всички разходи, който е направил, както и хонорара му.
3. Попълване на документи, изготвяне на договори. По този начин може да сте сигурни, че фирмените ви документи, както и трудовите договори на служителите ви са съобразени със съответните нормативи.


4. Трудово правни спорове. Тук ролята на адвоката е да ви консултира какво да правите при масови уволнения, осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, как да назначите на работа чужденци и много други.
5. Медиация. Това е раздел на правото, при която се разрешават спорове. Медиаторът взима неутрална страна и се опитва да разреши възникналите пререкания между страните. Един вид играе ролята на рефер.
6. Консултации във връзка с недвижими имоти. Тук адвокатът може да ви посъветва какво да правите с вашите лични имоти или тези на фирмата. Ще ви даде насоки как се сключват договори за наеми и какви документи се попълват.
7. Адвокатът ще ви даде насоки как да се справите блестящо с търговските си сделки и как да се научите на финансова дисциплина. Това е много важно за просперитета на фирмата ви.
8. Може да получите съвети за събиране на просрочени задължения и т.н.

Така, че ако имате неразрешени въпроси, на които не знаете отговора, а и нямате нито желание, нито време да се ровите в дебрите на правните казуси и да изучавате всякакви закони, намерете адвокати, които могат да ви предложат комплексни юридически услуги. По този начин винаги ще имате време за важните за вас неща, защото ще се оставите в ръцете на знаещите и можещи високо квалифицирани юристи.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.